Winkel

Er is leven na de groei van Paul Scheddering
Stel je voor: een Nederland dat binnen de draagkracht van de aarde leeft. Een land waarin economische groei niet meer voorop staat, terwijl de welvaart van verreweg de meeste Nederlanders intact blijft. Een land waarin mensen gelukkiger worden, omdat ze minder stress en meer vrije tijd hebben. Er is leven na de groei laat zien hoe dit kan, op een haalbare en betaalbare manier en in korte tijd. Aan de hand van kleine en grote verhalen neemt het boek je mee naar het Nederland van 2040. Daarbij passeren vele concrete verbetervoorstellen de revue, voor de inrichting van de economie, de sociale zekerheid, de landbouw, de zorg en mobiliteit. Ook laat het boek zien wat deze veranderingen praktisch betekenen voor jouw dagelijkse leven: in je huishouden, je werk en je leefomgeving. Nu steeds meer wetenschappers stoppen met groei bepleiten, is dit het eerste boek in Nederland dat laat zien hoe dit kan. Dit nieuwe verhaal voor Nederland is ambitieus, wetenschappelijk gefundeerd, waardengedreven, sociaal en realistisch. Het enige dat nodig is, is vertrouwen en daadkracht. Om oude gewoonten en ideeën die de aarde en de mens uitputten los te laten en om samen een nieuwe richting in te slaan. Want na de groei wacht een mooier leven.

Moeder-dochterproject van Eline en Julie de Boo
Soms lijken het wel twee verschillende planeten, waar moeders en tienerdochters leven. Ze begeven zich in verschillende tijdzones en daarbij spreken ze ook nog eens een andere taal. Neem Julie, een Nederlandse blonde tiener van vijftien die als haar moeder iets vraagt stug 'domo' antwoordt. Samen houden Eline en Julie een logboek met levensvragen bij om toch over wezenlijke dingen in gesprek te blijven. Over praktische dingen, maar ook over geloof. Ze reageren ook vaker op elkaar via de app of sociale media, met de #DoMo (dochter-moeder). Domo betekent ook thuis. Een veilige plek bij elkaar en bij God. Het moeder-dochterproject wil moeders helpen om met hun tienerdochters in gesprek te komen en biedt daarvoor diverse handreikingen.

De Jezus manier van Arie Jan Mulder
Het thema van dit boek is de manier waarop Jezus met mensen omging. We lezen een aantal vertrouwde verhalen uit de evangeliën opnieuw, maar nu met een blik die vooral gericht is op de dynamiek tussen Jezus en zijn gesprekspartners. Hoe reageren ze op elkaar? Waar is Jezus op uit? En wat doet dat met de mensen met wie hij praat? Als we zo kijken hoe Jezus met mensen optrok, dan kunnen we daar veel van leren. Om te beginnen wordt in de loop van die gesprekken steeds duidelijker hoe zijn houding naar mensen was. Dat blijkt samen te vatten in wat de ondertitel van dit boek is geworden: niet wijzen maar wenken. Hij keek niet naar wat mensen verkeerd deden, maar naar wat ze nodig hadden. Niet oordelen maar helpen. Ook geeft deze aandacht voor de manier waarop Jezus met mensen omging meer duidelijkheid over wat hij precies bedoelde met zijn woorden. Dat levert allerlei verrassende inzichten op. Dit voorbeeld van Jezus kan ongetwijfeld stimulerend werken voor onszelf in onze dagelijkse omgang met anderen.

41 vragen van God voor de donkere dagen van Marien Kollenstaart
De toekomst roept vragen op. Vragen over waar het heen gaat met deze wereld, over wat jou persoonlijk staat te wachten. Christenen vragen zich af hoe laat het is op Gods horloge: vijf voor twaalf of duurt het nog even voordat Jezus komt? Ook God zélf stelt vragen in de Bijbel aan ons over de toekomst. De periode van Advent, Kerst en Oud en Nieuw is bij uitstek geschikt om stil te staan bij deze thema's. Ontdek hoe Gods vragen nieuw licht werpen op de donkere dagen rond Kerst. 41 dagen lang krijg je een vraag die je uitdaagt om stil te worden en het contact met God te zoeken. Na die vraag volgt een korte uitleg en toepassing. Aansluitend staan twee bezinningsvragen en een kort gebed. Tot slot is er ruimte om jouw antwoord aan God op te schrijven.

Ik kan veranderen door Michelle van Dusseldorp
Ieder mens verbaast zich weleens over zijn eigen gedrag, gedachten en gevoelens. Waarom reageer ik zo op die situatie? Waarom voel ik mij neerslachtig? Michelle van Dusseldorp neemt de lezer mee op een zoektocht naar verborgen motieven, weggestopte emoties en onbewuste drijfveren. Daarbij betrekt ze wat Paulus beschrijft in Romeinen 7: 'Ik ellendig mens! Wat ik verlang te doen laat ik na, wat ik wil vermijden, dat doe ik!' Ze laat zien hoe je door zelfinzicht, zelfaanvaarding en het toepassen van christelijke principes kunt komen tot innerlijke genezing en geestelijke volwassenheid. Het boek is praktisch opgebouwd in elf stappen en is bedoeld voor iedereen die het gevoel heeft innerlijk vast te lopen. Een handboek waar je je hele leven wat aan hebt!

Tasten naar God van Evert Leeflang
Tasten naar God van Evert Leeflang is een boeiende introductie op de samenhang van theologie en cultuur in de afgelopen twee eeuwen. Het verhaal van de moderne theologie is het verhaal van mensen die tasten naar God. Tegen de stroom in of juist met de stroom mee van alle moderne en postmoderne ontwikkelingen probeerden theologen verhelderend te spreken over God en geloof. Hun zoektocht leverde niet alleen verrassend boeiende en creatieve theologie op, maar toont ook hoe deze met duizend draden verbonden is aan hun levensloop en tijd.

Heus niet voor elke dagboek van TimZingt
Een heus niet voor elke dagboek? Dat is een dagboek, maar dan net even anders. Dit dagboek bevat niet alleen tekst en uitleg, maar ook gedachten, gedichten, verhaaltjes, liedjes en zelfs cabaret. Een dagboek voor mensen die het niet lukt om elke dag een dagboek te lezen. Voor mensen die zich er niet voor schamen dat ze hun vrome voornemens niet waar kunnen maken, voor mensen die verrast willen worden, voor mensen die geloven dat hun menselijk tekort geen belemmering is voor God, voor mensen die willen leren om met een milde lach naar zichzelf te kijken. Kortom: een dagboek voor mensen die mens durven zijn.

Pappa's rouwen ook van Björn Visser
Als je kind overlijdt, moet je op de een of andere manier zien om te gaan met dit enorme verlies en hartverscheurende verdriet. Het rouwproces is vaak ruw, pijnlijk en eenzaam. Als ouders word je samen geconfronteerd met rouw, maar er zijn verschillen in hoe mannen en vrouwen met dit verlies omgaan. In 'Pappa's rouwen ook' vertellen twaalf vaders het kwetsbare en moedige verhaal over hoe ze zijn omgegaan met het verlies om hun overleden kind(eren). De verhalen worden in- en uitgeleid door Jakob van Wielink, rouwcounselor en leiderschapscoach.

Dat wil ik zien! van Hanna Holwerda
Er klinkt geritsel, gesnuffel en een grom. Sam en Soof zien nog net iets grijswits wegschieten. Is het soms een wolf? Sam en Soof volgen de sporen de hele tuin door. Onderweg komen ze allerlei bijzondere dieren tegen. Ga je mee op avontuur? Een fantasievol verhaal over de natuur. Prachtig verbeeld door Tamar Oosterloo, met veel vrolijke en grappige details.

6 op reis van Mellody Alberts-Jonasse
Daar gingen wij. Ons hebben en houden verpakt in zes rugzakken en één koffertje. We verkochten ons huis, sloegen de inboedel op, stopten met werken en haalden onze jongens (8, 12, 13 en 15 jaar) van school. We schreven ons uit, lieten Nederland achter en vertrokken op een reis rond de wereld. Dit is ons verhaal. Een verhaal over grote spinnen en drukke Aziatische steden. Over grensblokkades en wandelen door een zandstorm. Over vreemde eetgewoontes, fascinerende culturen, toeristische hotspots en louche hotelletjes. Over ons gewone gezin op een heel bijzonder avontuur, waarbij ons geloof en vertrouwen in God als een rode draad door alle belevenissen heen lopen. Een inspirerend verslag van een gezin dat alles achterliet en vertrok. Inclusief 16 pagina's met kleurenfoto's!

Reli detox van Reinier Sonneveld
Religie kan fantastisch zijn. Het kan mensen helpen om een doel te vinden in het leven door samen met anderen God te dienen. Maar het is helaas vaak al te makkelijk om verstrikt te raken in een giftige groep. Een groep die dingen van mensen vraagt die ze niet willen of kunnen geven, die steeds meer energie wegzuigt en mensen steeds meer losrukt van een gezond spiritueel leven.Voor die mensen is dit boek. Reinier Sonneveld helpt om giftige groepen te herkennen en te ontdekken hoe gezonde religie eruitziet. Met thema's als onzekerheid, schaamte, nare herinneringen verwerken en vergeving geeft hij de lezer inzicht in religieuze manipulatie en de genezing ervan.Reinier Sonneveld publiceerde diverse boeken over religieuze vernieuwing. Als coach heeft hij veel mensen begeleid die angsten en onvrijheid hebben ervaren bij religieuze woorden, rituelen, leiders en groepen.

De verbinding tussen generaties van Carolyn Ros
Het leven is te vergelijken met een estafetteloop waarbij steeds een 'stokje' wordt doorgegeven aan de volgende persoon. Het succes van het hele team is afhankelijk van ieders persoonlijke bijdrage. De interactie die ontstaat in het doorgeven en ontvangen van het stokje, is een beeld van hoe de ene generatie waardevolle principes voor het leven doorgeeft aan de volgende. Dit vereist behendigheid, training, uithoudingsvermogen, een duidelijk doel en visie. Hoe werkt een team en hoe gedijen generaties als ze met elkaar verbonden zijn? Elke generatie heeft iets om door te geven aan de volgende. Carolyn Ros schrijft over haar levensverhaal en laat zien hoe je een goede mentor bent maar ook wat er van je verwacht wordt als mentee. Daarbij haalt ze bijbelse voorbeelden van mentorschap aan.