Winkel
Bladgoud van Reinier van den Berg
Er zijn maar liefst 60.000 verschillende soorten bomen op aarde, een ongelofelijke rijkdom. De waarde van deze bomen is onschatbaar. In Bladgoud leggen klimaatspecialist Reinier van den Berg en co-auteurs Suzanne Valkman en Simone Groenendijk uit wat precies die waarde inhoudt. In toegankelijke bewoordingen vertelt dit boek over de historie van bomen, over de waarde van bomen voor het klimaat, over biodiversiteit, over de gebruikswaarde, over de waarde voor onze (geestelijke) gezondheid en over hun eigen waarde. Uiteraard gaat dit boek ook over de toekomst. Hoe kunnen we (oer)bos beschermen en bomen duurzaam aanplanten en gebruiken, zodat bomen en mensen in harmonie met elkaar samen kunnen leven? Verschillende standpunten komen aan de orde met betrekking tot bescherming én verantwoord gebruik. Een mooi en informatief boek voor iedereen met een hart voor klimaat en bomen en een oog voor de huidige trends in de bomenwereld.
In het hoofd van de maker van Willem de Vink
50 jaar is Willem de Vink actief als tekenaar, schrijver en spreker. Ter gelegenheid van dit jubileumjaar heeft hij zijn ervaringen opgetekend in een boek, getiteld ‘In het hoofd van de maker’. Naast wat ervoor nodig was om het spreken, schrijven en tekenen professioneel te leren beheersen, deelt hij hoe zijn werk werd ontvangen en wat dat met hem deed. Zowel hoogte- als dieptepunten komen aan bod. Ook ventileert hij zijn visie op creativiteit, kunst en kerk. Daarbij verwondert hij zich over de nadruk die er in de Bijbel ligt op het scheppend vermogen van God en mensen en trekt hij zijn lessen uit het leven en werk van de pionier in de kunsten, Besaleël. De meer dan 100 tekeningen uit de dagboeken van Willem de Vink maken dit boek nog persoonlijker.
Laat er licht zijn van Marijke Gootjes
Een van de beroemdste Bijbelteksten spreekt over een 'dal van diepe duisternis'. Het leven van christenen bestaat immers niet alleen uit zonnige dagen. We maken ook donkere periodes mee; momenten van terneergeslagenheid of somberheid. Laat er licht zijn geeft ruimte aan die gedachten en gevoelens. De schrijfster reikt lichtpuntjes aan in de vorm van korte overdenkingen vanuit Gods Woord en is ook kwetsbaar over haar eigen ervaringen met de gebrokenheid van het leven. Het is verrassend hoeveel de Bijbel zegt over thema's als 'licht en duisternis', 'vreugde en verdriet', 'eenzaamheid', 'hoop en wanhoop'. Zo beschrijven de Psalmen, maar ook de profeten, uiteenlopende gevoelens die je somber of zelfs ronduit depressief kunt noemen. In een tijd waarin depressiviteit toeneemt, heeft Gods Woord ons dan ook veel te zeggen. Iedere overdenking sluit af met enkele vragen voor bezinning, Bijbelteksten voor verdere studie en een lied. Het boek is geschikt om persoonlijk te gebruiken, maar ook binnen de kleine groep of als cadeau in het pastoraat.
Dromenjager van Dite Coumou
Als we Gods stem willen horen, denken we niet snel aan onze dromen, terwijl Hij juist daardoor wil spreken. We slapen een derde deel van ons leven en God heeft een plan voor die uren. Hij wil ons door dromen wijsheid en doorbraak geven in huwelijk, gezin, vriendschappen, werk en kerk. 'Dromenjager' is een complete gids voor Gods plan met de nacht. Je ontdekt wat de Bijbel zegt over dromen en hoe je dromen van God herkent en uitlegt. En meer nog: al lezende groeit je geloof, waardoor je nachtelijke uren een ontmoeting met God worden. Dite Coumou spreekt vaak in gemeentes over dromen. Ook geeft ze een School of Night & Dreams. Haar doorleefde en praktische benadering oogst veel waardering bij cursisten en socialmediavolgers. Dite is getrouwd met Joost en woont in de Alblasserwaard.
Man zijn in de tweede helft van Henk Stoorvogel en Eugene Poppe
'Man zijn in de tweede helft' van Henk Stoorvogel en Eugène Poppe is een boek voor mannen over de midlifefase. Rond hun veertigste belanden mannen in een overgangsfase: ze bewegen zich richting de tweede helft van hun leven. Voor veel mannen is dit een verwarrende fase. Wanneer deze midlifefase niet goed doorleefd wordt, kan die uitlopen op een midlifecrisis. In het traject van eerste naar tweede helft verschuift het waardensysteem van de man: van prestatie naar relatie, van doen naar zijn, van nemen naar geven. Het boek geeft inzicht in de dynamiek die op gang komt en helpt mannen richting te vinden. Een perfect cadeau voor Vaderdag!
Discipel van Ruben de Jong
In dit boek neemt Ruben de Jong (1985) je mee op reis. Wat betekent het om een discipel van Jezus te zijn in het dagelijks leven? Op een verhalende, getuigende en prikkelende manier wordt een relatief eenvoudig beeld aangereikt, dat heel veel diepte en kracht zal brengen in jouw leven. Ben jij klaar om in Zijn voetsporen te treden?
Vrouwen in beeld van Carolien Luitjes
Kleding: voor de ene vrouw een noodzakelijk kwaad, voor de ander een bron van vreugde. Een keuze maken, daar ontkomt niemand aan. Hoe maak je die keuze? Wat zegt de Bijbel over kleding en hoe ga je om met schoonheidsidealen, gebrokenheid en imperfectie? Hoe kunnen we, gemaakt naar Gods beeld, Hem weerspiegelen in deze wereld en hoe kan genadegoudlijm de scherven van ons bestaan schoonheid en heelheid brengen? De prachtige portretten van bekende en minder bekende vrouwen in dit boek, onder andere Marlies van der Staaij en Christine Stam, vertellen wie zij zijn, welke kleuren hen flatteren, hoe zij op grond van de Bijbel keuzes maken in kleding, maar ook hoe ze omgaan met imperfectie en hoe ze de gebrokenheid van het leven ervaren. De interviews met deze vrouwen zijn te beluisteren als podcast en worden uitgezonden als serie radioprogramma's bij de Reformatorische Omroep. Een praktisch en bezinnend boek over kleding en schoonheid in gebrokenheid. Met vragen om als vrouwengroep in gesprek te gaan.
Samen gesteld van Hans Groeneboer
In dit boek schrijft de auteur over het thema “het samengestelde gezin”. Maar ook het oorspronggezin komt ruimschoots aan de orde. Hoe voeden ouders hun kinderen op? Wat hebben kinderen nodig om te groeien van afhankelijkheid naar onafhankelijkheid en vervolgens naar wederzijdse afhankelijkheid, het stadium van de volwassenheid? En hoe zorgen ouders ervoor dat ze een betrouwbaar ouderteam zijn?
Knappe kronkels van Hanna Holwerda
Wist je dat...- je je hersenen en je hele lichaam werken op elektriciteit?- ze sneller reageren op iets dat niet goed gaat, dan iets dat wel goed gaat?- er een recept is om een goede grap te bedenken?- en er trucjes zijn om iets moeilijks uit je hoofd te leren? Dit boek neemt je mee langs alle knappe kronkels die er in je hoofd verstopt zijn. Je ontdekt wat je hersenen allemaal kunnen en hoe ze werken. Leuke proefjes en opdrachten helpen hierbij, de prachtige illustraties nemen je mee in de verbeelding. Duik in je hoofd, verwonder je over die knappe kronkels van je en ontdek meer over jezelf. Voor kinderen vanaf 9 jaar.
Genadeloos goed van Arie de Rover
Het kan zomaar. Alles goed doen maar toch fout zitten. Veel bezitten en niets hebben. Trouw gehoorzamen en toch je plicht verzuimen. Altijd thuis en toch vervreemd zijn. Verwelkomd worden en niet naar binnen willen. In God geloven maar God niet geloven. De theorie van genade kennen we allemaal: God heeft ons zo lief, dat Hij ons in Christus onze zonden vergeeft. Maar wat doet dat met je? Hoe kan je van deze genade leren leven? Die vraag is Arie de Rover het vaakst gesteld bij zijn lezingen. Want je leven verandert pas, als die genade dagelijkse praktijk voor je wordt. In Genadeloos goed vertelt Arie hoe je uit genade kunt leven en wat je ervan weerhoudt om dat te doen. En dat blijken nou juist de dingen te zijn waarvan je altijd dacht dat ze goed zijn: je opvoeding, je carrière, je geld, het streven naar geluk – zelfs je eigen geloof kan je in de weg zitten. Arie laat zien hoe je met al die ‘goede dingen’ op een gezonde manier om kunt gaan, zodat je leert hoe je de fantastische genade van God écht kunt beleven en uitleven. Genadeloos goed is een vervolg op Leven na de genadeklap, maar kan ook los daarvan worden gelezen.
De economie draait om jou! van Melvin Pietersz
Je denkt dat je er niet bij hoort. Je hebt de gordijnen gesloten zodat niemand kan zien dat je thuis bent. Je hebt de deurbel onbruikbaar gemaakt, slaat de uitnodiging voor een verjaardag af en verzint smoesjes om nergens aan deel te hoeven nemen dat geld kost. Relaties, gezinnen en organisaties komen onder druk te staan wanneer er iets mis is op financieel gebied. Een hart vol zorg is als een onvruchtbaar stuk grond. Wat je ook zaait, de oogst blijft uit. Het is niet eenvoudig om in de economie van nu rekening met God te houden. En toch vind je bij Hem de oplossing. Wanneer je je financiën in het licht van de bijbel bekijkt en inzet, kun je in vrijheid leven.. ‘Want,’ zo zegt de auteur, ‘de economie draait altijd om jou.’
Liefde & Angst van Arie-Jan Mulder
Wij willen allemaal liefhebben. Maar in de praktijk zit eigenliefde vaak in de weg. In de bijbel vinden we verrassende manieren om de balans te verschuiven van eigenliefde naar liefde.